Call us  +46 (0)70-589 32 33

titti(a)gladafaret.se

Nyheter

Fjärdhundralands matmarknad

Den 3 september 2022 samlas den lokala maten. Var med och sälj! Läs mer om matmarknaden och var du anmäler dig här.

Läs mer

Läs om Fjärdhundraland!

Det finns mycket att upptäcka i Fjärdhundraland! Nu kan du hitta massor av tips inför vårens och sommarens utflykter i det sprillans nya magasinet, som du kan läsa digitalt här. I året upplaga kan du även läsa en artikel om Glada Fåret – jo, ja’ tackar!

Läs mer

Elitlammskurs våren 2022

Är du ny användare av Elitlamm Avel & Produktion? Nu finns ett nytt kurstillfälle till en digital kom-i-gång-kurs. Jag tar upp saker som är bra att ha koll på när du kör igång och det finns tid för frågor.  Tid: 3 mars kl. 19.30-20.30. Anmäl här. Höstens kursdeltagare gav i snitt betyget 3,7 av max […]

Läs mer

25 sept öppet!

Mums! Söndagen den 25 september 2022 kl. 11 slår vi upp portarna till vårt showroom och bjuder in till Mat & Människor. Mat & Människor är Fjärdhundralands matrunda där vi livsmedelsproducenter tillsammans bjuder in till våra respektive gårdar. Hos varje medverkande erbjuds en smakprovtallrik. På så vis kan du skapa din alldeles egna avsmakningsmeny – bra va!  […]

Läs mer

Julöppet 2020

Värmande julklappar till dig eller någon du tycker om hittar du hos Glada Fåret! Vi erbjuder:  Rökt fårfiol – saftig, nyrökt fårstek förpackat i bit à 3-4 hg. Lamm- och fårskinn – vita finullsskinn, extra mjuka och härligt fluffiga. Lamm- och fårskinn, färgade i regnbågens färger. Hitta din favorit. Lammullsgarn – från gårdens lamm, spunnet […]

Läs mer

Ullrådgivare

Nu finns en ny yrkesutbildning för dig som är extra intresserad att jobba med ULL! Glada Fåret har under våren medverkat i en arbetsgrupp som tagit fram utbildningen till ullrådgivare. Yrkesplanen har stötts och blötts tillsammans med andra representanter i ullvärdekedjan under ledning av Annkristin Hult på Nämnden för hemslöjdsfrågor. Vi har haft flera möten […]

Läs mer

Ullkvalitet före klippning

Under Fårfest i Kil 2020 blev jag inbjuden att prata om hur fårägare kan påverka ullkvaliteten före klippning. Från att varit en till stor del outnyttjad resurs, till att faktiskt få ett värde, har intresset för att få mer användbar ull ökat. Mycket fokus ligger på klippningstillfället och att klippningen sker vid rätt tidpunkt och […]

Läs mer

Lammlyftet

Behöver vi öka kvaliteten på det svenska lammköttet? För en del kunder räcker det med att köttet är laddat med svenska mervärden som spårbarhet, god djuromsorg, bedövad slakt etc. Men det finns signaler från andra kunder som önskar jämnare styckningsdetaljer och längre hållbarhet till exempel. För att undersöka nuläget av svenskt lammköttskvalitet och för att […]

Läs mer

Lyckad ekologisk lammproduktion

Lyckad ekologisk lammproduktion – Sex gårdar som ger inspiration. Ja, så heter en ny skrift som jag och mina kollegor i Gimrarna fått förmånen att ta fram på uppdrag åt Jordbruksverket. Läs och inspireras av duktiga lammföretagare. Jag besökte gården Stjärnbäck i Västmanland. Tack Britta och Lars för att ni delar med er! 

Läs mer

Klappar för julefrid

Tiden före jul kan vara hektisk. Men Glada Fåret har klapparna som gör att julefriden infinner sig. Landa på lammskinnet med en god bok eller sticka den mjukaste sjalen. Kanske ta ett avbrott för en kopp te och en smörgås med rökt fårfiol. Vi har lammskinnen, garnet och det delikata, rökta köttet. Julklappar som värmer på riktigt.  Du träffar oss […]

Läs mer